Samen meer dan
150 jaar 
ervaring

In de afgelopen jaren hebben Siers en Klein Poelhuis elkaar regelmatig opgezocht om projecten uit te voeren op het gebied van middenspanning. De samenwerking is dermate goed bevallen dat beide directies hebben besloten om de krachten te bundelen in een nieuwe onderneming; Privatis.

kleinpoelhuis

Klein Poelhuis Installatietechniek

De geschiedenis van Klein Poelhuis Installatietechniek begint op 2 april 1905, als de heer Klein Poelhuis in Winterswijk een smederij opricht. De eenmanszaak was gevestigd aan de Wilhelminastraat 13 te Winterswijk. Binnen tien jaar staat er uitbreiding aan te komen en wordt de grond achter het pand aan de Burgemeester Bosmastraat aangekocht. Het is dan 1914.
Uitbreiding van activiteiten is Klein Poelhuis nooit vreemd geweest; naast metaalbewerking wordt op een gegeven moment ook gestart met de verkoop van rijwielen en huishoudelijke artikelen. In 1959 worden deze activiteiten weer afgestoten. Vanaf deze tijd richt het bedrijf zich meer op het schoonmaken en vervangen van kachels en wordt de smederij gebruikt voor het maken van balkonhekken en het bouwen van onderstellen voor woonwagens.
Met de komst van aardgas wordt in 1965 het werkpakket uitgebreid en gaat Klein Poelhuis gaskachels en later ook centrale verwarmingen installeren. De groei gaat gestaag door en in de jaren zeventig breidt het bedrijf verder uit met elektra- en loodgieterswerkzaamheden.
In ruim een eeuw tijd groeide zo het bedrijf uit tot een van de grotere totaalinstallateurs van Nederland. Sinds de jaren ’80 richt het bedrijf zich op het aanbieden van totaalpakketten, met bijbehorende kwaliteitscertificaten.

Vandaag de dag telt Klein Poelhuis vijf gespecialiseerde werkmaatschappijen. Wij ontwerpen, implementeren en onderhouden de meest uiteenlopende installaties in heel Nederland en in het buitenland. Het gaat daarbij in toenemende mate om zeer complexe installaties, die vaak in samenwerking met gerenommeerde partners tot stand komen.


LG_Logo-Siers_RGB

Siers Groep Oldenzaal

Het is 1964. Nederland wordt op het aardgasnet aangesloten en de industrie ontwikkelt zich snel. Herman Siers uit Oldenzaal heeft een vooruitziende blik en ziet duidelijk kansen. Vanuit zijn zolderkamer start hij een bedrijf met 3 medewerkers. Ze leggen gasleidingen. Siers pakt het voortvarend aan en binnen de kortste keren is de zolderkamer te klein. Hij verhuist naar een houten keet op het industrieterrein en daarna naar de huidige locatie aan de Schuttersveldstraat in Oldenzaal.

In de ruim 50 jaar dat Siers nu bestaat is er veel veranderd. De houten keten zijn al lang verdwenen. Inmiddels staat er een uitgebreid kantoor-/werkplaatscomplex en werken er meer dan 400 mensen. Na het hoofdkantoor volgen de aankoop en bouw van meerdere panden. Er wordt een tekenkamer opgezet die uitgroeit tot Siers Infraconsult B.V. en uit de overname van Hako Electronics B.V. komt Siers Telecom B.V. voort. Om ook onder andere bliksembeveiligingswerkzaamheden te kunnen uitvoeren, ontstaat het bedrijf BOPA en met de overname van Muller Installatietechniek komt Siers Installatietechniek B.V. tot stand. Veel verschillende bedrijven, die naadloos op elkaar aansluiten en elkaar versterken.

Siers Groep is niet meer te vergelijken met het bedrijf dat ruim 50 jaar geleden startte en toch is er veel hetzelfde gebleven. Siers is nog steeds een echt familiebedrijf met de normen en waarden die daarbij horen. ‘Zo doow’t’ was het motto van Herman Siers. Die sfeer heerst er nog, gecombineerd met een groot sociaal gevoel en maatschappelijke betrokkenheid. We zijn trots op de vele langdurige dienstverbanden en de betrokkenheid waarmee onze medewerkers hun werk doen. Ook al hebben we meer dan 500 collega’s, we kennen elkaar en zorgen er samen voor dat de klus goed geklaard wordt.